• Date Met Jantien

  De (relatie)therapeut is ook maar een mens! Dit jaar gaat de therapeut op date. Leef mee met dit avontuur ...Van eerste stapjes, koudwatervrees, bloopers tot succes(jes)En natuurlijk interviews, blogs, tips en informatie over de liefde, over hechting en verbinding etc.  

  Disclaimer: Vanzelfsprekend zal ik discreet omgaan met mijn eigen dates en de anonimiteit bewaken. En mocht er iets explicieter te communiceren zijn, dan gebeurt dat alleen met toestemming van de betreffende persoon!

 • Wekelijkse 'Date Update'

 • Over Jantien ...

  ... en wat maakt dat juist een relatietherapeut nu zelf geen hele fijne en goede liefdesrelatie heeft? En kan je dan eigenlijk wel een goede relatietherapeut zijn?

  Leuke vragen, legitieme vragen ook en daar begint dan tevens meteen de terughoudendheid om hier open over te zijn. Hoe komt het dat ik single ben en al een trits kleurrijke liefdesrelaties heb gehad, die uiteindelijk toch niet duurzaam bleken te zijn? Ik heb daar wel ideeën over, maar helemaal zeker zal ik het nooit weten. En het is natuurlijk de vraag of dat nodig is.

  En of ik wel een goede relatietherapeut kan zijn als ik zelf geen liefdesrelatie heb? Ja, dat kan. Ik denk dat ik door mijn scheidingen en verlies een meer veelzijdige relatietherapeut ben geworden. En daarnaast heb ik ondanks al mijn kennis en ervaringen, net als iedereen blinde en minder blinde vlekken, (on)bewuste verlangens en gedragingen die ook mij in de liefde in de weg kunnen zitten. En ook ik word op het 'moment suprême' net als iedereen voor een deel overgenomen door mijn hormonen, mijn angsten, mijn romantische verlangen... en zo nog meer. Zoals ik begon, ik ben dus ook maar een mens en net als velen met mij, op zoek naar de ware liefde!

   

  Luister binnenkort de eerste Podcast 'Over de Liefde' ...

  Alles over de liefde ...

  Verbonden

  Hechting & Liefde

   

  Bepaal je eigen hechtingsstijl en die van je (toekomstige) partner en leer begrijpen waarom de liefde een emotionele achtbaan is.

   

  Uitgeverij Boom

  Gemaakt voor de liefde

  De zoektocht van een wetenschapper naar de essentie van verbinding door liefde en verlies. 

   

  Een echte aanrader als je wil weten wat verliefdheid, de liefde, aantrekkingskracht en ook rouw en verlies met je doen op hersen niveau. Helder uitgelegd, mooi en relativerend en !

   

  Uitgeverij Lev.

Alle berichten
×