• Relatiebegeleiding bij scheiding

  Scheiden is een intensief en emotioneel proces voor ouders en kinderen. De zekerheid die je dacht te hebben, de gewoontes die er waren, het vertrouwde reilen en zeilen en de houvast van oude structuren houden op te bestaan. Het is een periode van afscheid, waarin je weer op een nieuwe manier geconfronteerd wordt met het leven, met jezelf, met je partner en met je kinderen.

   

  Juist in deze vaak emotioneel zware tijd, moeten jij en je partner beslissingen nemen die bepalend zijn voor de toekomst. Daarnaast vraagt de zorg voor de kinderen veel aandacht. Zij zijn immers aan jullie overgeleverd. Jullie willen beiden het beste voor hen, maar wat is nu ‘het beste’? En wat vinden de kinderen zelf ‘het beste’?

   

  Belast met deze druk, blijkt het vaak erg moeilijk om samen een scheiding goed te laten verlopen en de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

 • Nieuw Begin

  Scheiden is ook een nieuw begin van een leven als individu en een begin van een nieuwe gezinsvorm waarin ieder zijn draai weer moet vinden. Als de scheiding definitief is, volgt een periode van liefdesverdriet en afscheid. Dit afscheid kan allerlei gevoelens met zich meebrengen, uiteenlopend van o.a. rouw, boosheid, machteloosheid, eenzaamheid, uitzichtloosheid tot gevoelens van opluchting en misschien wel nieuwsgierigheid naar het nieuwe leven dat voor je ligt. Dit is een individueel proces dat ieder op zijn eigen manier doorleeft.

   

  Kinderen

  Voor de kinderen kan dit een heel verwarrende periode zijn. De structuur en de veiligheid van het oorspronkelijke gezin vallen weg. Nieuwe gezinsvormen met elke ouder apart komen hiervoor in de plaats.

   

  Met Jantien is erkend Mattenspel begeleider. Het Mattenspel is een therapeutisch spel voor kinderen (3-16 jaar) waarmee je in relatief korte tijd veel inzicht krijgt in hoe een kind de scheiding ervaart, zonder dat hij/zij daar uitgebreid over moet praten!

  Gepaste begeleiding

  In deze fase zal de begeleiding veelal op individuele basis plaatsvinden. Waarbij we ook zullen kijken naar de behoefte om andere specialisten te betrekken voor de juiste ondersteuning. Hierbij kan je denken aan traumaverwerking, lichaams- en energiewerk, welke zullen bijdragen aan de verwerking van de scheiding en helpen het nieuwe leven weer op te bouwen.

All Posts
×