• Teamtraining Samenwerking

  In de flow naar een krachtig team

  Samenwerken, het lijkt zo simpel en toch blijkt dit in de praktijk een hele kunst. We willen wel en zijn meestal ook bereid om alles te proberen om de samenwerking te verbeteren. Maar als dat ‘alles’ niet resulteert in een samenwerking die we voor ogen hebben, leidt dit tot frustratie en onvrede. Zo raken we soms als team verstrikt in een systeem dat niet lekker loopt en voelen we onszelf niet bij machte hier nog iets aan te kunnen doen. Dit veroorzaakt stress, de zin om (samen) te werken neemt af en uiteindelijk kan dit leiden tot een toename van ziekteverzuim en zelfs burn-out.

   

  Ga er vanuit dat niemand dit wil, ook niet degene die volgens jou de oorzaak is van het probleem. Doordat we vaak slecht zicht hebben op alle onderliggende radartjes die dit systeem draaiende houden, zien we niet wat de verandering in de weg zit. Het leuke hieraan is dat ieder radartje het hele systeem anders kan laten draaien. Wat maakt dat als jij als teamlid anders gaat ‘draaien’, de rest zich ook op een andere manier zal bewegen.

  Het doel van deze training is om samen met elkaar een goed werkend team te maken, waarin iedereen zichzelf kan zijn binnen een veilige omgeving en vanuit daar het beste uit zichzelf kan halen.

   

  Resultaat is een prettige werksfeer waar men zich collegiaal opstelt, waar autonomie van de individuen gewaarborgd is, de productiviteit toeneemt en het team kan floreren!

   

  INHOUD

  • Waarom werkt het niet in het team? - analyse op basis van systemisch werk
  • Waarom werkt het niet voor mij? - rol van het individu in het team(systeem)
  • Wat wil ik en hoe maak dit kenbaar? - communicatietraining op basis van NVC – Verbinden Communiceren M. Rosenberg
  • Hoe omgaan met feedback? - feedback ontvangen en geven
  • (Samen)werken en hulp vragen, hoe werk dat? - verbinden

  Trainingsplan wordt op maat gemaakt

  Trainers Jantien de Bruin en Daniëlle Dijkstra

  Kosten op aanvraag - gebaseerd van hulpvraag en aantal teamleden

   

  * inclusief werkmap en APK na 3 maanden.

  Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw team kunnen betekenen?

All Posts
×