• Hoogsensitief

  HSP, hoe leef je daar nu eigenlijk mee?

  Misschien ben je er net achter gekomen dat je hoogsensitief bent en wil je meer weten over wat het voor jou betekent? Of weet je het al veel langer van jezelf, maar wil je meer tools aangereikt krijgen over hoe om te gaan met je gevoeligheid in het dagelijks leven? Misschien willen jij en je geliefde beter leren begrijpen in hoeverre hooggevoeligheid jullie relatie beïnvloedt? Of heb je een kind dat hoogsensitief is en wil je daar beter mee leren omgaan?

   

  Tijdens de HSP coaching leer je meer over wie je bent als hoogsensitief persoon en welke invloed dit heeft op jouw doen en laten of op het leven van een dierbare. Je zal leren begrijpen wat hoogsensitiviteit is en daardoor beter instaat zijn de kenmerken hiervan te accepteren en te respecteren. De sessies zijn heel toegepast en bieden handvatten om goed voor jezelf en/of een sensitieve dierbare te zorgen zodat je kunt gaan leven in plaats van overleven!

  Ja, ik ben zelf ook hoogsensitief!

  Dat heeft me wel wat moed gekost, om zo volmondig te durven zeggen. Lang was ik in de veronderstelling dat ik gewoon té kritisch, té gevoelig, té serieus was en dat alles altijd speciaal moest bij mij. Als ik dit alles dan ook nog eens zou gaan benoemen als 'iets speciaals' in positieve zin, ... nou ja, wie dacht ik dan wel niet wie ik was? Ik was al zo anders. Toch was ik eigenlijk heel erg opgelucht om te ontdekken dat er meer mensen zijn, namelijk een op de vijf mensen, die net zo intens voelen, beleven en verwerken zoals ik. Het was dus toch geen aanstellerij! Die (h)erkenning voelde zo goed. Nou ja en van het een kwam het ander en heb ik mij inmiddels gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die sensitiever zijn dan de gemiddelde mens.

   

  Bel me gerust voor een kennismaking, ik ga graag met je aan de slag!