• Relatiebegeleiding Samengesteld Gezin

  Voor volwassenen is het vinden van een nieuwe liefde na een scheiding een hele fijne ontwikkeling. Een nieuwe verbinding aangaan, weer samen met iemand aan een toekomst bouwen. Hoewel niets jullie in de weg lijkt te staan, kunnen de kinderen het moeilijk hebben met deze nieuwe wending in hun leven. Ook ex-partners kunnen een complicerende rol spelen in het laten groeien van een nieuwe relatie en zo het bouwen aan een samengesteld gezin in de weg staan. Deze weerstand heeft zijn effect op jou, het kan voelen alsof je je kinderen te kort doet of dat je moet kiezen, tussen je geliefde en hen. Ineens kan het lijken alsof je continue in een spagaat zit, of tussen twee vuren instaat.

   

  Een stiefgezin werkt echt 'anders'

  Het vormen van een samengesteld gezin vraagt aandacht en bewustwording. Naast jullie als geliefden, spelen er veel sub-relaties die van invloed zijn op de nieuwe samenstelling. Eigen kinderen, de kinderen van de ander, ex-partners en nieuwe geliefden van ex-partners en dan ook nog familie en vrienden kunnen van invloed zijn op de acceptatie van jullie relatie. Daarnaast spelen er veel verschillende emoties bij alle partijen die jullie liefdesrelatie flink onder spanning kunnen zetten.

   

  Het helpt om je er samen bewust van te zijn dat een samengesteld gezin anders werkt dan het 'gewone gezin'. Gelukkig is het samengestelde gezin inmiddels geen uitzondering meer en is er steeds meer inzicht in de uitdagingen die er spelen bij deze nieuwe gezinsvorm. Vaak geeft bewustwording hierop al meer vertrouwen binnen in de relatie.

   

  In de relatiebegeleiding zullen we aandacht besteden aan kenmerkende valkuilen en uitdagingen van het samengestelde gezin. Daarnaast kijken we ook naar voor jullie unieke aandachtspunten, zoals wederzijdse verwachtingen, communicatie patronen, (onverwerkte) emoties en andere gewoontes die van invloed zijn op de relatie.

   

  Met Jantien is aangesloten bij het landelijke netwerk Stief en Co

 • Samengesteld Gezin

  Lees STIEFmagazine van Stief en Co, vol tips en nieuws, tips en adviezen!

   

  Met Jantien is aangesloten bij het landelijk netwerk Stief en Co, voor begeleiding van samengestelde gezinnen.

  Scheiden & Gezin

  Inspirerend magazine over scheiden, het nieuwe leven en alles daar omheen!

  Samengesteld Gezin

  ... Ik wens dit informatieve boek aan vele lezers toe; niet alleen aan (stief)moeders en (stief)vaders, maar ook aan iedereen die er in haar of zijn wijde omgeving mee te maken heeft of krijgt.’ - Uit het voorwoord door Ed Spruijt, scheidingsonderzoeker Universiteit Utrecht

  Samengesteld Gezin

  Een samengesteld gezin loopt tegen specifieke uitdagingen aan. Met Jantien werkt o.a. met de

  7 kenmerk kaarten voor samengestelde gezinnen:

  1. Stiefouder voegt iets toe
  2. Ex-Partners blijven ouders
  3. Bloedband en Stiefband naast elkaar
  4. Twee culturen bij elkaar
  5. Wonen in twee gezinnen
  6. Een achtergrond van verlies
  7. Meerdere loyaliteiten

  Scheiden voor kinderen

  ...Zijn je ouders gescheiden? Heb je het daar wel eens moeilijk mee? Gaat je leven nu helemaal veranderen? Is dit het begin van een vreselijke periode of valt het allemaal wel mee? Waar moet je nu gaan wonen? Wat zullen je vrienden zeggen? Moet je zelf naar de rechtbank? Zul je ooit nog gelukkig zijn?

  Er zijn een heleboel vragen die opkomen bij kinderen als ouders gaan scheiden. In dit boek, speciale voor kinderen, lezen zij wat hen overkomt en wat er nu gaat gebeuren. Helemaal alleen voor de kids!

All Posts
×