• Relatiebegeleiding Samengesteld Gezin

    Voor volwassenen is het vinden van een nieuwe liefde (na een scheiding) een hele fijne ontwikkeling. Een nieuwe verbinding aangaan, weer samen met iemand aan een toekomst bouwen. Hoewel niets jullie in de weg lijkt te staan, kunnen de kinderen het moeilijk hebben met deze nieuwe wending in hun leven. Ook ex-partners kunnen een complicerende rol spelen in het laten groeien van een nieuwe relatie en zo het bouwen aan een samengesteld gezin in de weg staan. Deze weerstand heeft zijn effect op jou, het kan voelen alsof je je kinderen te kort doet of dat je moet kiezen, tussen je geliefde en hen. Ineens kan het lijken alsof je continue tussen twee vuren instaat.

     

    Een stiefgezin werkt echt 'anders'

    Het vormen van een samengesteld gezin vraagt aandacht en bewustwording. Naast jullie als geliefden, spelen er veel sub-relaties die van invloed zijn op de nieuwe samenstelling. Eigen kinderen, de kinderen van de ander, ex-partners en nieuwe geliefden van ex-partners en dan ook nog familie en vrienden die van invloed kunnen zijn op de acceptatie van jullie relatie. De emoties die spelen bij al deze partijen kan jullie liefdesrelatie flink onder spanning zetten.

     

    Het helpt om je er samen bewust van te zijn dat een samengesteld gezin anders werkt dan het 'gewone gezin'. Gelukkig is het samengestelde gezin inmiddels geen uitzondering meer en is er steeds meer inzicht in de uitdagingen die er spelen bij deze nieuwe samenlevingsvorm. Vaak geeft deze bewustwording al meer vertrouwen binnen in de relatie.

     

    In de relatiebegeleiding zullen we aandacht besteden aan kenmerkende valkuilen en uitdagingen van het samengestelde gezin. Daarnaast kijken we ook naar jullie unieke aandachtspunten, zoals bijvoorbeeld wederzijdse verwachtingen, communicatie patronen, (onverwerkte) emoties en andere gewoontes die van invloed zijn op de relatie.